Vishnu Sahasranamam Lyrics in Tamil :
மகா பாரத போர் நடந்த சமயத்தில் பிதாமகரான பீஷ்மர், யுதிஷ்டிரருக்கு(தர்மன்) மந்திர சக்திகொண்ட விஷ்ணுவின் நாமங்களை தொகுத்து விஷ்ணு சஹஸ்ரநாமம் அதை போதித்தார். சஹஸ்ரம் என்றால் ஆயிரம் என்று பொருள். நாமம் என்றால் பெயர் என்று பொருள். ஆக காக்கும் கடவுளான திருமாலின் மந்திர சக்திகொண்ட ஆயிரம் நாமங்களே விஷ்ணு சஹஸ்ரநாமம் என்று அழைக்கப்படுகிறது. இதோ விஷ்ணு சஹஸ்ரநாமம் தமிழ் வரிகள்.
Vishnu Sahasranamam Lyrics In Tamil Lyrics
Vishnu Sahasranamam Lyrics In Tamil Watch Video :
Song Credits:
Singer : Jayashree Bala
Music : Sivapuranam D V Ramani
Lyrics Translation : P Senthilkumar
Video : Kathiravan Krishnan
Produced by Vijay Musicals
Vishnu Sahasranamam Lyrics in Tamil :
ஹரி ஓம்:-
சு’க்லாம்பரதரம் விஷ்ணும் ச’சிவர்ணம் சதுர்புஜம் |
பிரஸந்ந வதனம் த்யாயேத் ஸர்வ-விக்னோப சா’ந்தயே ||1
யஸ்யத்விரதவக்த்ராத்யா: பாரிஷத்யா: பரச்’ச’தம் |
விக்னம் நிக்னந்தி ஸததம் விஷ்வக்ஸேநம் தமாச்ரயே ||2
வ்யாஸம் வஸிஷ்ட நப்தாரம் ச’க்தே; பௌத்ரமகல்மஷம் |
பராசராத்மஜம் வந்தே சு’கதாதம் தபோநிதிம் ||3
வ்யாஸாய விஷ்ணு ரூபாய வ்யாஸ ரூபாய விஷ்ணவே |
நமோ வை ப்ரஹ்மநிதயே வாஸிஷ்டாய நமோ நம : || 4
அவிகாராய சு’த்தாய நித்யாயபரமாத்மனே |
ஸதைக ரூப ரூபாய விஷ்ணவே ஸர்வஜிஷ்ணவே ||5
யஸ்ய ஸ்மரணமாத்ரேண ஜன்ம ஸம்ஸார பந்தனாத் |
விமுச்யதே நமஸ்தஸ்மை விஷ்ணவே ப்ரபவிஷ்ணவே || 6
ஓம் நமோ விஷ்ணவே ப்ரபவிஷ்ணவே…
ஸ்ரீ வைச’ம்பாயன உவாச:-
ச்’ருத்வா தர்மா னசே’ஷேண பாவநாநி ச ஸர்வச’: |
யுதிஷ்ட்டிரச் சா’ந்தனவம் புனரேவாப்ய பாஷத ||7
யுதிஷ்ட்டிர உவாச:-
கிமேகம் தைவதம் லோகே கிம் வாப்யேகம் பராயணம் |
ஸ்துவந்த: கம் கமர்ச்சந்த: ப்ராப்னுயுர்மானவா: சு’பம் ||8
கோ தர்ம: ஸர்வதர்மாணாம் பவத: பரமோ மத: |
கிம் ஜபன்முச்யதே ஜந்துர்ஜன்மஸம்ஸார பந்தனாத் ||9
ஸ்ரீ பீஷ்ம உவாச:-
ஜகத் ப்ரபும் தேவதேவம் அனந்தம் புருஷோத்தமம் |
ஸ்துவந் நாம ஸஹஸ்ரேண புருஷ: ஸததோத்தித: ||10
தமேவ சார்ச்சயந்நித்யம் பக்த்யா புருஷமவ்யயம்
த்யாயன் ஸ்துவந் நமஸ்யம்ச்’ ச யஜமானஸ்தமேவச ||11
அனாதிநிதனம் விஷ்ணும் ஸர்வலோக மஹேச்’வரம்
லோகாத்யக்ஷம் ஸ்துவந்நித்யம் ஸர்வதுக்காதிகோபவேத் ||12
ப்ரஹ்மண்யம் ஸர்வதர்மஜ்ஞம் லோகானாம் கீர்த்திவர்த்தனம்
லோகநாதம் மஹத்பூதம் ஸர்வபூத பவோத்பவம் //13
ஏஷ மே ஸர்வதர்மாணாம் தர்மோதிகதமோ மத:
யத்பக்த்யா புண்டரீகாக்ஷம் ஸ்தவைரர்சேந்நர:ஸதா ||14
பரமம் யோ மஹத் தேஜ: பரமம் யோ மஹத்தப:
பரமம் யோ மஹத் ப்ரஹ்ம பரமம் ய:பராயணம் ||15
Vishnu Sahasranamam Lyrics In Tamil :
பவித்ராணாம் பவித்ரம் யோ மங்களானாம் ச மங்களம்
தைவதம் தேவதானாம்ச பூதானாம்யோ(அ)வ்யய: பிதா ||16
யத: ஸர்வாணி பூதானி பவந்த்யாதி யுகாகமே
யஸ்மிம்ச்’ ச ப்ரலயம் யாந்தி புனரேவ யுகக்ஷயே ||17
தஸ்ய லோகப்ரதானஸ்ய ஜகன்னாதஸ்ய பூபதே
விஷ்ணோர் நாம ஸஹஸ்ரம்மே ச்’ருணு பாபபயாபஹம் ||18
யானிநாமானி கெளணானி விக்யாதானிமஹாத்மன:
ருஷிபி: பரிகீதானி தானிவக்ஷ்யாமி பூதயே ||19
ருஷிர் நாம்னாம் ஸஹஸ்ரஸ்ய வேதவ்யாஸோ மஹாமுனி:
ச்சந்தோனுஷ்டுப் ததா தேவோ பகவான் தேவகீஸுத: ||20
அம்ருதாம்சூ’த்பவோ பீஜம் ச’க்திர்தேவகிநந்தன:
த்ரிஸாமா ஹ்ருதயம் தஸ்ய சா’ந்த்யர்த்தே விநியுஜ்யதே ||21
விஷ்ணும் ஜிஷ்ணும் மஹாவிஷ்ணும் ப்ரபவிஷ்ணும் மஹேச்’வரம்
அநேகரூப தைத்யாந்தம் நமாமி புருஷோத்தமம் ||22
ஓம்அஸ்ய ஸ்ரீ விஷ்ணோர்:-
vishnu sahasranamam tamil
திவ்ய ஸஹஸ்ரநாம ஸ்தோத்ர மஹாமந்த்ரஸ்ய
ஸ்ரீ வேத வ்யாஸோ பகவான் ருஷி:
அனுஷ்டுப்ச்சந்த: ஸ்ரீ மஹாவிஷ்ணு:
பரமாத்மா ஸ்ரீமந் நாராயணோ தேவதா
அம்ருதாம்சூ’த்பவோ பானுரிதி பீஜம்
தேவகீ நந்தன: ஸ்ரஷ்டேதி ச’க்தி:
உத்பவ:க்ஷோபணோதேவ இதிபரமோ மந்த்ர:
ச’ங்கப்ருந் நந்தகீ சக்ரீதி கீலகம்
சா’ர்ங்கதன்வா கதாதர இத்யஸ்த்ரம்
ரதாங்கபாணி-ரக்ஷோப்ய இதிநேத்ரம்
த்ரிஸாமா ஸாமக:ஸாமேதி கவசம்
ஆனந்தம் பரப்ரஹ்மேதி யோனி:
ருது: ஸுதர்ச’ன : கால இதி திக்பந்த:
ஸ்ரீவிச்’வரூப இதித்யானம்
ஸ்ரீமஹாவிஷ்ணு ப்ரீத்யர்த்தே
ஸ்ரீஸஹஸ்ரநாம ஜபே விநியோக:
த்யானம்:
க்ஷீரோதன்வத் ப்ரதேசே’ சு’சிமணி விலஸத்
ஸைகதேர் மெளக்திகானாம்
மாலாக்லுப்தா ஸனஸ்த: ஸ்ஃபடிகமணி
நிபைர் மெளக்திகைர் மண்டிதாங்க:
சு’ப்ரை-ரப்ரை-ரதப்ரை-ருபரிவிரசிதைர்
முக்த பீயூஷ வர்ஷை:
ஆனந்தீ ந: புனீயா தரிநளின கதா
ச’ங்கபாணிர் முகுந்த: ||1
பூ: பாதெள யஸ்ய நாபிர்வியதஸூர நிலச்’:
சந்த்ர ஸூர்யெள ச நேத்ரே
கர்ணாவாசா’ சி’ரோத்யெளர் முகமபி
தஹனோ யஸ்ய வாஸ்தேய மப்தி
அந்தஸ்த்தம் யஸ்ய விச்’வம் ஸுர நர௧௧கோ போகி கந்தர்வ தைத்யை:
சித்ரம் ரம் ரம்யதே தம் த்ரிபுவன வபுஷம் விஷ்ணுமீச’ம் நமாமி ||2
Vishnu Sahasranamam Lyrics in English :
Hari Om:-
Su’klamparadharam Vishnum Sa’shivarnam Chaturpujam |
prasanna vatanam tyayet sarva-vignopa cha’ntaye ||1
Yasyadviratavaktratya: Parishatya: Paracha’sa’tam |
vignam nignandi satatam vishwaksenam tamachraye ||2
Vyasam Vasishta Naftaram Sakte; Boudramakalmasham |
Parasarathmajam vande su’kadhatam daponithim ||3
Vyasaya Vishnu Rupaya Vyasa Rupaya Vishnave |
Namo wai brahmanidaye vasishthaya namo nama : || 4
Avikaraya su’thaya nityayaparamatmane |
Sathaika Rupa Rupaya Vishnave Sarvajishnave ||5
Yasya smaranamatrena janma samsara bandanath |
vimuchyate namastesmai vishnave prabhavishnave || 6
Om Namo Vishnave Prabhavishnave…
Sri Vaisambayana Uvasa:-
Ch’rutva dharma nase’shena bhavanani sa sarvasa’: |
Yudhishthiracha cha’antanavam punarevabya pashata ||7
Yudhisthira Uvasa:-
Kimegam daivatam loke khim vapyegam parayanam |
Sthuvanta: kam kamarchanda: prabnuurmanava: su’pam ||8
Ko Dharma: Sarvadharmanam Bhavatha: Paramo Mada: |
Kim Japanmuchyathe Jandurjanmasamsara Bandanath ||9
Shri Bhishma Uwasa:-
Jagat Prabum Devadevam Anantham Purushottam |
Stuvan Nama Sahasrena Purusha: Satadothita: ||10
Tameva Charchayannityam Bhaktya Purushamavyam
Tyayan stuvan namasyamch’ sa yajamanastamevasa ||11
Anathinithanam Vishnum Sarvaloka Mahechvaram
Lokatyaksham Sthuvannityam Sarvatkathikopaved ||12
Brahmanyam Sarvadharmajnam Lokanam Kirtivarthanam
Lokanatham Mahatbhutaam Sarvabhuta Bhavotbhavam //13
Esha mei sarvatharmanam dharmothikadamo madha:
Yatbhaktya Pundarikaksham Stavairarsenara:sada ||14
Paramam Yo Mahat Teja: Paramam Yo Mahatapa:
15
Pavithranam Pavithram Yo Mangalanam Sam Mangalam
Taivatam Devadanamsa Bhootanamyo(a)vyaya: Pita ||16
Yata: sarvani bhootani bavantyadi yugakame
Yasmimch’ Cha Pralayam Yanthi Punareva Yukakshaye ||17
Dasya Lokapradanasya Jagannatasya Bhupade
18
YANINAMANI KELANANI VIKYADANIMAHATMANA:
Rushibi: Parikeethani Thanivakshyami Bhoodaye ||19
Rushir Namnam Sahasrasya Vedavyaso Mahamuni:
Chandonushtup Datha Devo Lord Devakeesuta: ||20
Amrudamsu’tbhao beejam saktirdevakinandana:
Trisama Hrudayam Dasya Chantyarthe Vinyujyathe ||21
Vishnu Jishnu Mahavishnu Prabhavishnu Mahechvaram
Many Rupa Daityantham Namami Purushottam ||22
Om Asya Sri Vishnoor:-
vishnu sahasranamam tamil
Divya Sahasranama Stotra Mahamandrasya
Sri Veda Vyaso Lord Rushi:
Anushtupchanda: Sri Mahavishnu:
Paramatma Sriman Narayano Devata
Amruthamsu’tbhao panurithi beejam
Devaki Nandana: Creator Power:
Utbhava:Kshopanodeva Itiparamo Mantra:
Sangaprun Nandaki Sakriti Keelagam
Cha’arngatanva Katadhara Ithyasthram
Ratangapani-Rakshopya Itinethra
Trisama Samaka: Armor of Sameti
Anandam Parabrahmeti Yoni:
Rudu: Sudarsana: Kala Ithi Dikbanda:
Srivich’varupa itithyanam
Sri Mahavishnu Prithyarthe
Srisahasranama Jabe Distribution:
Meditation:
Ksheerothanwad Pradeshe’ Su’simani Vilasat
Saigather Melaktikanam
Malaklupta Sanastha: Sfatikamani
Nibair Melaktikair Manditanga:
Su’prai-Rabrai-Rathaprai-Ruparivirasithair
Mukta Bhiyusha Varsha:
Anandi Na: Buniya Darinalina Katha
Sangapanir Mukunda: ||1
Flower: Pathela Yasya Napirvyadasura Nilak’:
Chandra Suryela Sa Netre
Karnavasa’ Chirothylar Mohamabi
Tahano yasya vasteya mapti
Andastam yasya vic’vam sura nara11ko pogi gandharva daitya:
Chitram ram ramyathe tam thriphuvana vabusham vishnumeesa’m namami ||2
Vishnu Sahasranamam Lyrics in Telugu :
హరి ఓం:-
శు’క్లాంపరధరం విష్ణుం స’శివర్ణం చతుర్పూజామ్ |
ప్రసన్న వటనం త్యయేత్ సర్వ-విఘ్నోప చ’ంతయే ||1
యస్యాద్విరతవక్త్రత్యః పరిషత్యః పరచ’స’తమ్ |
విఘ్నం నిగ్నంది సతతం విశ్వక్సేనం తమచ్రయే ||2
వ్యాసమ్ వశిష్ట నఫ్తారం సక్తే; బౌద్రమకల్మషం |
పరాశరాత్మజం వందే సు’కధాతం దపోనిథిమ్ ||3
వ్యాసాయ విష్ణు రూపాయ వ్యాస రూపాయ విష్ణవే |
నమో వై బ్రహ్మనిదయే వసిష్ఠాయ నమో నమ : || 4
అవికారాయ సు’థాయ నిత్యాయపరమాత్మనే |
శాతైక రూప రూపాయ విష్ణవే సర్వజిష్ణవే ||5
యస్య స్మరణమాత్రేణ జన్మ సంసార బంధనాత్ |
విముచ్యతే నమస్తే ⁇ స్మై విష్ణవే ప్రభవిష్ణవే || 6
ఓం నమో విష్ణవే ప్రభవిష్ణవే…
శ్రీ వైశంబాయన ఉవాస:-
చ్రుత్వా ధర్మ నాశేన భవనాని స సర్వస’: |
యుధిష్ఠిరచ చ’అంతనవం పునరేవాభ్య పాశత ||7
యుధిష్ఠిర ఉవాస:-
కిమేగం దైవతం లోకే ఖిం వాప్యేగం పరాయణం |
స్తువంత: కం కమర్చంద: ప్రబ్నుర్మానవ: సు’పం ||8
కో ధర్మః సర్వధర్మాణాం భవతః పరమో మదః |
కిం జపన్ముచ్యతే జందూర్జన్మసంసార బంధనాత్ ||9
శ్రీ భీష్మ ఉవాస:-
జగత్ ప్రభుం దేవదేవం అనంతం పురుషోత్తం |
స్తువన్ నామ సహస్రేణ పురుషః శతదోతితః ||10
తమేవ చర్చయన్నిత్యం భక్త్యా పురుషమవ్యయమ్
త్యయన్ స్తువన్ నమస్యాంచ్’ స యజమానస్తమేవాస ||11
అనతినీతానాం విష్ణుం సర్వలోక మహేచ్వరమ్
లోకత్యక్షం స్తువన్నిత్యం సర్వత్కతికోపవేద్ ||12
బ్రహ్మణ్యం సర్వధర్మజ్ఞం లోకానాం కీర్తివర్థనమ్
లోకనాథం మహత్భూతం సర్వభూత భావోత్భవం //13
ఏష మే సర్వతర్మణాం ధర్మోతికదమో మధః ॥
యత్భక్త్యా పుండరీకాక్షం స్తవైరర్సేనర:సదా ||14
పరమం యో మహత్ తేజ: పరమం యో మహాతప:
15
పవిత్రాణాం పవిత్రం యో మంగళానాం సం మంగళమ్
తైవతం దేవదానంస భూతానామ్యో(అ)వ్యయ: పితా ||16
యత: సర్వాణి భూతాని బవన్త్యాది యుగకమే
యస్మించ్’ చ ప్రళయం యాన్తి పునరేవ యుకక్షయే ||17
దాస్య లోకప్రదానస్య జగన్నాథస్య భూపదే
18
యానీనామణి కేలనాని విఖ్యాతానిమహాత్మనా:
రుషిభి: పరికీతాని తానివక్ష్యామి భూదయే ||19
రుషిర్ నామ్నాం సహస్రస్య వేదవ్యాసో మహామునిః ॥
ఛందోనుష్టుప్ దాత దేవో భగవాన్ దేవకీసుత: ||20
అమృతంసు’త్భావో బీజం శక్తిదేవకీనన్దన:
త్రిసమా హృదయం దాస్య చాంత్యర్థే విన్యుజ్యతే ||21
విష్ణు జిష్ణు మహావిష్ణు ప్రభవిష్ణు మహేచ్వరం
అనేక రూప దైత్యంతం నమామి పురుషోత్తమ్ ||22
ఓం అస్య శ్రీ విష్ణూరు:-
విష్ణు సహస్రనామం తమిళం
దివ్య సహస్రనామ స్తోత్ర మహామన్ద్రస్య
శ్రీ వేద వ్యాస భగవానుడు రుషి:
అనుష్టుప్చన్దః శ్రీ మహావిష్ణుః
పరమాత్మా శ్రీమన్ నారాయణో దేవతా
అమృతంసు’త్భావో పనురితి బీజం
దేవకీ నందన: సృష్టికర్త శక్తి:
ఉద్భవ:క్షోపణోదేవ ఇతిపరమో మంత్ర:
సంగప్రుఁ నందకీ సకృతి కీలగం
చా’అర్ంగతన్వ కటాధార ఇత్యాస్త్రమ్
రతాంగపాణి-రక్షోప్య ఇతినేత్ర
త్రిసమ సమక: సమేతి కవచం
ఆనందం పరబ్రహ్మేతి యోని:
రుడుః సుదర్శనః కాల ఇతి దిక్బండః ॥
శ్రీవిచ్’వరూప ఇతిత్యానం
శ్రీ మహావిష్ణు పృత్యర్థే
శ్రీసహస్రనామ జాబే వితరణ:
ధ్యానం:
క్షీరోతన్వాద్ ప్రదేశ్ే’ సు’సీమణి విలాసత్
సాయిగతేర్ మేలక్తికానం
మలక్లుప్తా సనస్తః స్ఫటికమణి
నిబైర్ మేలక్తికైర్ మండితంగ:
సు’ప్రై-రబ్రై-రథప్రై-రూపరివిరాసితైర్
ముక్తా భియూష వర్ష:
ఆనంది న: బునియా దారినాలిన కథ
సంగపాణిర్ ముకుంద: ||1
పుష్పః పాఠేల యస్య నాపిర్వ్యాదాసుర నీలక్’:
చంద్ర సూర్యేల స నేత్రే
కర్ణవాస’ చిరోథైలర్ మోహమాబి
తహనో యస్య వస్తేయ మప్తి
అందస్తం యస్య విచవం సుర నర11కో పోగి గంధర్వ దైత్య:
చిత్రం రామ్ రమ్యతే తం త్రిపువన వబుషం విష్ణుమీశ’ం నమామి ||2